fbpx

В какво и кога се влюбват мъжете

Да имаш пеперуди в стомаха било едно от най-прекрасните усещания, които хората могат да изпитват. В това твърдение ентусиазирано ме убеждават повечето от приятелките ми, като ми подсказват, че ако дам шанс на това чувство, ще открия истинското щастие. По този начин съм щял да разбера и красотата на привързаността исъпричастността към друг човек. Ще успея да надградя интимните си отношение на едно по-високо ниво, където всеотдайността и усещането за загриженост към другия заемат връх.

Толкова красиво звучат тези думи, че трябва да съм побъркан, ако не направя необходимото да провокирам тези емоции в себе си и преди няколко дена предприех действия – започнах да ям пеперуди. Честно да ви кажа, понякога ги усещам в стомаха си, но нито чувствам нещо толкова прекрасно, нито мисля, че намирам истинското щастие.

Ако наистина любовта е да усещаш пеперудите в стомаха, то аз се отказвам от нея. Предпочитам стомахът ми да е пълен с бира и пържени картофки, които съм изконсумирал с приятели, гледайки някой футболен мач. Тогава определено се чувствам съпричастен, всеотдаен и загрижен към любимия отбор. А интимните отношения, които вербално упражнявам към роднините на играчите на терена, повярвайте ми, наистина са на едно много задълбочено, искрено и много лично ниво. В тези моменти определено изпитвам истинско щастие, ако разбира се и любимият отбор печели срещата.

Интересно е, че без дори да изпитвам любов към някого, мога да почувствам същата емоция, както жените ми я описват, говорейки за пеперудите встомаха.

Може личният ми пример да ви се струва смешен и краен, но той илюстрира различията във факторите при двата полова, водещи до чувството на влюбеност. Много е просто – жените се влюбват персонално, а мъжете – социално. За жените е важно човекът до тях да провокира и отдава чувството на обич, мъжете пък намират тази емоция в обстоятелствата и социалната среда, които жената е създала.

Направете уютно мястото, където прекарвате повече време с любимия мъж и той ще се влюби в удобството, което вие сте създали.Усмихвайте си по-често, а той ще се влюби в настроението ви. Правете нещата, които и двамата харесвате и той ще се влюби в присъствието ви.

Грижейки се за всичко това, в един прекрасен момент мъжът ще разбере, че причината за щастието му са нещата, които само вие може да направите толкова добре. След като разбере това, той ще направи всичко възможно да ви задържи до себе си. В това число и непрестанно да провокира емоциите, които поддържат усещането ви за така бленуваните пеперуди в стомаха.

Действайте! Успехът е гарантиран.

Close