fbpx

Боб Марли: „Най-големият страхливец е мъжът, който събужда любовта на една жена без да има намерение да я обича!“

Боб Марли е най-известният изпълнител на реге. Роден в малко селце в Ямайка на 6 февруари 1945 г., Марли умира едва на 36-годишна възраст. Музикантът се превръща в яростен противник на несправедливостта и защитник на свободата. По повод годишнината от рождения ден на този велик творец, подбрахме някои негови незабравими мисли, цитирани и до днес:

Твърдо вярвам, че само веднъж в този живот може да намериш някого, който да преобърне света ти напълно!

Футболът е музика, футболът е свобода.

Истината е, че всеки един човек ще те нарани. Просто трябва да намериш тези хора, заради които си струва да страдаш.

Може да не си първият мъж в живота й, нито последният, нито единственият. Тя е обичала и преди, може би ще обича отново… Но ако тя те обича сега, какво друго има значение? Тя не е перфектна, ти също не си… и е възможно двамата никога да не сте перфектна двойка. Но ако тя може да те разсмее, да те накара да премисляш и признава, че е човешко да се греши, дръж я и й дай всичко, което можеш! Тя може да не мисли за теб всяка секунда от деня, но ти е дала част от себе си, която знае, че може да разбиеш – сърцето си. Така че не я наранявай, не я променяй, не я анализирай и не очаквай от нея повече, отколкото може да ти даде. Усмихвай се, когато те прави щастлив, когато те ядосва – кажи й, а когато я няма… ще ти липсва.

Истината е, че всеки един човек ще те нарани. Просто трябва да намериш тези хора, заради които си струва.

Отваряш сърцето си, знаейки, че то може да бъде разбито един ден и докато го правиш, разбираш какво е любов и радост, за каквито никога не си мечтал. По-добре е да се бориш за свобода, отколкото да бъдеш затворник цял живот. Кой си ти, че да ме съдиш? Знам, че не съм перфектен и не живея, за да бъда такъв, но преди да започнеш да ме сочиш с пръст, се увери, че ръцете ти са чисти. Неща, които никога преди не са те интересували започват да те палят само, защото знаеш, че са важни за този човек, който е толкова, толкова специален за теб. Обичай силно, защото когато има любов трябва да се държи. Защото перфектни момчета не съществуват, но винаги има един човек, който е перфектен за вас. Животът е един голям път с много знаци.Така че, когато преминавате през коловозите, не усложнявайте ума си. Бягайте от омразата и ревността.

Събуди се и живей!

Източник:  Dama.bg

Close