fbpx

Без обич не живея

Без обич не живея, умирам. Без нея не мога. Започвам да линея и невидимото, но истинското в мен умира. А умре ли душата, заминава си всичко. Аз не искам да живея и миг дори на тая планета без обич. Не искам лъжи, празни думи, обещания без изпълнения, низки дела. Едно ми трябва, но истинско и красиво – обич.А нали знаеш, че на отсрещния бряг е болката? Да, обичта е такова нещо – хем те въздига в небесата, хем боли. Понякога от душата се стичат огнени следи от болка и обидни думи. Обикнеш ли, да знаеш – ще плачеш, ще тъжиш, ще страдаш. Обичта е букет от рози, всякакви цветя, но има и бодли. Внимателен бъди, че от обич най-боли.

Ти виждал ли си обичта? Аз не съм. Дори не съм я помирисвала. Не знам каква е – дебела, стройна, младолика или стара. Не знам. Тя не се вижда, не се показва, тя се чувства и изживява. Да кажеш „обичам те” значи, че си готов да дадеш живота си за този, когото твърдиш, че обичаш. Готов ли си наистина? Обичта е всичко – стихия, ураган, сила равна на божията. Обикнеш ли –порастваш. Намразиш ли – умираш.

Аз обичам рядко, но истински. И понякога наистина боли. Но потече ли веднъж във вените ти обичта – нищо и никой не може да я изкорени. Тя е като плевел, който се разраства мълниеносно в душата. Него ни лоша дума, ни подли дела могат да го унищожат.

С обичта си можеш да калиш, да нараниш, да летиш. За нея невъзможно няма. Тя се ражда от любовта, но е по-голяма и силна от нея. Можеш да изпитваш любов към ближния си, но обич се изпитва към малцина. Тя не е за всеки. Тя е един специален дар. Оцени я. Не можеш да я купиш.

Без обич не живея. Без хората, които обичам, аз съм нищо и никой. Без обич съм прашинка, буца пръст – груба и твърда. Обичта е като рохката пръст – каквото посееш, пониква; като лек дъждец – красив и напоява земята. Благословен е който обича. Туй значи, че в гърдите му Бог е посял райската градина. Обикнеш ли, на сърцето ти лягат две дами – обичта и страданието. Едната те въздига до небесата, другата ти плясва изневиделица тежки плесници. Но едната без другата не може.Болка, страх, обиди, радост, копнеж, опиянение – без обич не живея!

Източник: elendejavu.blogspot.bg

Close