fbpx

БЕЗ МЪЖЕ МОЖЕ, НО БЕЗ ОБУВКИ – НЕ! И ОЩЕ УРОЦИ ОТ „СЕКСЪТ И ГРАДЪТ”

Датата е 6 юни 1998 година. Спомняте ли си къде бяхте вечерта в този ден? Много жени в САЩ помнят, че именно в този ден беше премиерата на „Сексът и градът” – сериалът, който направи една голяма революция в разбирането за това какво е да си свободна жена в средата на 30-те, с професия и по-специално отношение към живота. И от този филм научихме толкова много неща не само за секса, не само за града, а за безброй много други неща.

Днес, когато съм обула чифт високи обувки и балансът по кредитната ми карта е равен на нула, реших да седна пред компютъра си на работа и да си направя равносметка на всички онези уроци, на които момичета от филма ни научиха… или поне на някои от тях.

Когато един мъж не е за една жена, съдбата прави всичко възможно, за да ги раздели! Цели шест сезона гледахме как Кари се събира и разделя с Тузаря и междувременно се случваше какво ли не. Десетките мимолетни връзки ни накараха да вярваме, че ако не е писано, просто няма как да стане. Оказва се обаче, че различните характери се привличат като магнити. И така един барман стана съпруг на успешна адвокатка от Ню Йорк например. А помните ли как Шарлот намери любовта?

Без мода животът не би могъл да съществува! Ако изгледате всички серии, напълно вероятно е да повярвате, че начинът на обличане всъщност е последна стъпка на еволюция, до която човечеството е достигнало. Или поне – женската му половина в Ню Йорк. Във филма се споменават толкова много модни марки и да си признаем – това е най-доброто продуктово позициониране във филм, което сме виждали до сега!

Без мъже може, но без обувки – не! Те бяха издигнати на пиедестал – обувките, де! А Маноло Бланик е име, за което в България почти никой не беше чувал. Сега вече виждаме жени по родните улици с неговите модели и често си мислим: „ОК, тази жена е с приятелките си и няма халка на пръста, но обувките… какви обувки само!”

Приятелството е най-важното нещо на света! Основният стълб, около който се завърташе сценария, беше именно това. Не сексът, не градът – приятелството бе в основата на всичко. Връзката между четирите беше по-силна от отношенията им с мъжете.

Никой, дори и Кари Брадшоу, не е перфектен! „Никога няма да бъда жената с перфектна коса, която може да носи бяло, без да разлее нещо върху себе си”, казваше тя. Всъщност това ми дава голяма доза успокоение – на мен и колежката ми, с която понякога се състезаваме коя ще разлее кафето първа. Това е! Няма перфектни хора.

Не се страхувайте да опитате нещо ново! Нещо вълнуващо!Нещо, което да ви кара да забравите за неудобните обувки и да ви се струва, че летите.

Нова работа, нова връзка, нови запознанства и приключения… Аз си пожелавам и едно пътуване до Вегас! Пожелавам си едно лято с много тръпки в стомаха, солено лято, горещо, още по-горещо от всички до сега.

Текст: Стефи Стоева

http://fashioninside.bg/

Close