fbpx

Астро прогноза за периода от 19 до 25 юни 2017 г.

На 19 юни – Луната е в Овен целият ден и днес. Бъдете дейни и активни, движете се, разходете се, спортувайте, изразходвайте енергия. Денят е белязан с повишени инициативност, пробивност, борбеност, ентусиазъм и оптимизъм.

В същото време хармоничната конфигурация, която се образува между Нептун, Марс и Венера предразполага хората към отдаване на любов, романтика и високи естетични наслаждения. Двете Светила (Слънцето и Луната) хармонират помежду си, чувстваме се уравновесени и спокойни, в мир със себе си и света.

20 юни – в 0.53 ч. след полунощ Луната преминава в Телец. Енергетиката е благоприятна за съсредоточаване върху материалния свят, печеленето на пари и средства, както и за всякакви занимания със земя, грижа за растения и животни. Луната екзалтира в Телец, чувства се максимално комфортно в този зодиакален знак.

Вечерта двете женски планети Луна и Венера съвпадат в Телец – много силен съвпад, характеризиращ се с доминиране на женските качества като топлота, мекота, чувствителност, нежност, съпричастност. Младите и зрелите жени се разбират с лекота днес. Интуицията е изострена.

21 юни – Луната цял ден се намира в неподвижния земен Телец. Тя все повече намалява и се доближава до Новолунната си фаза. Днес две планети сменят знака, в който транзитират: в 7.14 ч. сутринта Слънцето се потапя във водния кардинален Рак, а в 12.55 ч. на обяд и Меркурий влиза в Рак.

Така вече имаме налице цели три планети в Рак: Слънцето, Меркурий и Марс. Те увеличават влиянието на елементът Вода. Рак е знакът на дома и семейството, затова идва месец, в който е добре да се посветим на близките си. Слънцето съвпада с Меркурий, а Луната – с Венера, като вчера.

Преобладаващи са Водната и Земната стихии. Едновременно сме чувствителни, емоционални, интуитивни и центрирани в сърцата си, както и уравновесени, спокойни, стабилни, практични и търпеливи.

22 юни – в 1.42 ч. след полунощ Луната влиза в подвижните въздушни Близнаци. Целият ден сме склонни да учим нови неща, да пътуваме, да общуваме с другите, да боравим със словото във всичките му форми.

23 юни – Луната е в Близнаци. Запазват се тенденциите от вчера. Луната вече е съвсем тъничък сърп, защото днес е денят преди Новолунието в Рак.

Времето е добро да почистим пространството около себе си и да се освободим от всичко старо и излишно.

24 юни – в 1.08 ч. след полунощ Луната сяда на своя трон в Рак. А в 5.35 ч. сутринта Слънцето и Луната съвпадат във 2-ия градус на Рак. Тогава е и Новолунието. Моментът е подходящ за писане на желания и поставяне на цели за бъдещето.

Плановете обаче е добре да се правят в тишина, без да се споделят с други хора. Друго условие е вярата в тяхното изпълнение. Тъй като Рак е знакът на дома, семейството, рода и децата, затова е хубаво желанията да са насочени по посока усъвършенстване на тази област в живота.

В момента Слънцето, Луната, Марс и Меркурий транзитират в Рак. Водещ е елементът Вода. Водещи са чувствата, емоциите, интуицията, сърдечните преживявания.

25 юни – неделя е. Луната цял ден е в Рак. Днес тя започва лека-полека да расте, но все още е тънък полумесец, едва видим на небето. Обърнете внимание на дома и близките си. И пийте достатъчно вода.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

На 21 юни сутринта Слънцето се премества от Близнаци в Рак. Меркурий също го последва.

Луната преминава пътя от Овен до Рак, като първо е намаляваща, после е във фазата на Новолунието и накрая е нарастваща.

През периода наблюдаваме Тау-квадратура между Марс в Рак, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Чувстваме вътрешно напрежение и сякаш сме разкъсани в три различни посоки. Най-силно ще усетят тази конфигурация представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни, Козирог), както и хората с Луна и/или Асцендент в тези знаци.

Венера седи на своя трон в Телец. Стремеж към любов, красота и пари. Марс е в Рак и ни настройва на нежна, романтична, чувствена вълна. През целия период е налице хармоничен аспект между Марс и Венера, което е предпоставка за отлични любовни и интимни взаимоотношения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 г. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония. От 11 юни той се движи директно и с това още повече съдейства за успеха на любовните връзки.

Ретроградните планети вече са три на брой – Плутон, Сатурн и Нептун!

Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая щастлива седмица на всички!

Десислава Враджалиева – aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., [email protected], skype – desykv

Close